måndag, april 12, 2010

185 Prospect Park West.

New York så här långt: Landade i fredags eftermiddag. Tog in på Hotel 17 (känt från "Manhattan Murder Mystery"). Tog en sväng på stan. Somnade vid nio med datorn och ett avsnitt av "The Thick of It" på magen. Lördag: Åkte till Prospect Park. Gick. Tillbaka till hotellet. Skrev lite. Tog taxi till konsttidskriften Cabinets releasefest för George Prochniks nya bok "In Pursuit of Silence: Listening for Meaning in a World of Noise". I ett av rummen hölls något som man kallade "Silent Mixer" – "a two-part event that provides a chance to engage in voluble party conversation without speaking, and to be silenced by sonic wonders". Det var förbjudet att prata och på ett bord låg små kort och blyertspennor att kommunicera med. Behövde man vässa sin penna ombads man via en lapp att gå ut på gatan först. Lite skitnödigt, men ändå lite roligt.


Framåt tvåtiden på natten fick Erik och jag kontakt, han befann sig i en annan del av Brooklyn och en liveinspelning med Sport Murphy. Åkte dit. I en inspelningsstudio befann sig Sport med band och ett trettiotal åhörare ståendes och sittandes. Sprit och tilltugg. Sedan skjuts till Penn Station. Oklart av vem.


Söndag: Checkade ut och åkte till lägenheten i Park Slope. Fin tvårummare med terrass, grill och utsikt över Manhattan till höger och en liten frihetsgudinna rakt fram. Johannes dök upp vid sextiden. Båda extremt såsiga. Tog oss så småningom till en diner och burgare med cola. Sedan hem till det fascinerande usla tv-dramat "Disaster Zone: Volcano in New York".

Johannes+terrass.

1 kommentar:

Martinique sa...

Låter trevligt.