måndag, augusti 21, 2006

"Här serverar hon barnmördaren champagne"

Rubriken finns i Expressen idag. John Mark Karr, misstänkt för ett otäckt barnamord för tio år sedan, fick flyga business class till Los Angeles: "Han sippade på champagne och lät sig väl smaka av middagen som serverades på vit linneduk och med silverbestick. Karr inledde världsvant med en paté samt en grön sallad toppad med valnötsdressing. Till huvudrätten - jätteräkor med ris och broccoli - beställde han öl och sedan ett glas med franskt chardonnay-vin följt av en chokladdessert. Senare dinerade han också på grillad anka och hann också äta en pizzabit innan färden var över"

Det får mig att tänka på Biljana Plavsic. Den serbiska krigsförbryterskan sitter sedan ett antal år på kvinnoanstalten Hinseberg. Och jag minns hur det för ett par år sedan diskuterades det lämpliga i att ge en massmördare tårta på dennes födelsedag. Jag tyckte det hela var mycket komiskt. För hur bisarrt hade det inte varit att vägra Plavsic tårta just för att hon varit delaktig i folkmord? "Titta här Biljana vilken god tårta...du skulle bra gärna vilja ha en bit, va? Nej du, här blir ingen tårta så som du betett dig!"

3 kommentarer:

Carolyna sa...

haha!

Anonym sa...

Väldigt kul av Hannes, som vanligt. Men känns l i t e nattståndet. Finns färskare grejer att ironisera över.

Mikael Wälivaara sa...

Men det borde aldrig bli "nattståndet" att titta tillbaka på sådana där "nyheter".
Redan när det skrevs var de flesta seriösa bloggare på det klara med att karln inte kunde vara skyldig -- och att det var något VÄLDIGT skumt med att poliserna som eskorterade honom hade T-shirts med texten "Homeland Security".

Vad vi idag vet, var att Karr satt på hemligheter om de övergrepp på barn som systematiskt ägde rum av amerikansk ambassadpersonal i Sydostasien.
Mot att han höll tyst om detta fick den efterlyste Karr fri lejd -- med champagne -- tillbaka hem igen, på en brottsmisstanke som var helt konstruerad och där han garanterat skulle frikännas.
Samtidigt som media hjälpte till att göra detta till en jättenyhet, så att ingen skulle behöva läsa om att en domare dagen innan beslutat att Bush begått brott mot den amerikanska konstitutionen...

Men vad skriver Expressen? "Barnamördaren..."